19 januari 2018 Meer nieuws

Marc Calon trots op boeren en tuinders

LTO Nederland voorzitter Marc Calon is trots op de Nederlandse boeren en tuinders. “Ze maken goed spul met een lage CO2 footprint, waar wereldwijd vraag naar is.”

‘Topkwaliteit vind je terug in exportcijfers’

Calon reageert op de exportcijfers van landbouwproducten die zijn gepresenteerd tijdens de Grüne Woche in Berlijn. “Het is het derde jaar op rij dat de export van agrarische producten stijgt. Daar moet ik niet alleen trots op zijn, maar heel Nederland. Wat onze boeren en tuinders met hun ketenpartijen produceren is van topkwaliteit. Dat vind je terug in de exportcijfers”, aldus Calon.

Vraag om een zachte brexit om goede exportcijfers te behouden

Hij heeft echter een zwaar hoofd in de verwachte ‘harde brexit’. “Als dat doorgaat, dan gaat dat de land- en tuinbouw en veel andere sectoren, heel veel geld kosten. Daarom doe ik een dringend beroep op onze minister president Mark Rutte, dat hij samen met de andere EU-leiders voor een ‘zachte brexit’ gaat pleiten. Dat we met het Verenigd Koninkrijk goede handelsakkoorden kunnen sluiten en de markt blijvend kunnen bedienen met onze sierteelt, groente, fruit, vlees en zuivel.” LTO Nederland trekt in deze lobby samen op met VNONCW.