13 september 2019 Meer nieuws

Lugt Lisianthus wint Meesterteler Award

De gevuldbloemige lisianthus ‘Alissa White’ is 12 september op de Nationale Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk verkozen tot beste product. Inzender Lugt Lisianthus uit Honselersdijk kreeg daarvoor de Meesterteler Award.

De prijsuitreiking was tijdens het Seasonal Flower Event, de jaarlijkse FPC Productbijeenkomst van zomerbloemen, bolbloemenassortiment en snij-, bes- en trekheesters.

Hoge waardering

De keurmeesters waren onder de indruk van de uniforme bloei van de Lisianthus russelianum ‘Alissa White’ met zeer mooie, dikke knoppen en een prachtige uitstraling. Het product kreeg een waardering van 9,68.

Dit jaar zijn er 366 inzendingen van 100 aanvoerders in de tentoonstelling verwerkt. De kwaliteit van de ingezonden producten was hoog, ondanks het wisselende weer deze zomer.

Stimuflori Innovation Award

De Stimuflori Innovation Award is gewonnen door Kolster uit Boskoop. De jury van deze nieuwe prijs vond dat Eryngium yuccifolium ‘Magical Green Globe’ (foto onder) het meest innoverende product uit de tentoonstelling was, gezien vanuit marktperspectief.

Meer informatie

Meer foto’s, uitslagen en scores van de NZBT-keuring zijn te vinden op de website van de Nationale Zomerbloemententoonstelling.