15 oktober 2020 Meer nieuws

Lobby voor compensatie loondoorbetaling bij quarantaine

LTO Nederland en andere belangenbehartigers in de land- en tuinbouw willen dat er een compensatieregeling komt vanwege de ‘erg onredelijke regel’ dat een werkgever verplicht is tot loondoorbetaling als een werknemer in quarantaine zit.

Bij de Werkgeverslijn Land- en tuinbouw komen er veel vragen binnen over de loondoorbetalingsplicht die werkgevers hebben. Werkgevers krijgen veelvuldig te maken met uitval van werknemers en dat zal met het winterseizoen voor de deur alleen maar meer worden, aldus Peter Loef van Glastuinbouw Nederland afgelopen maandag in een webinar van de Werkgeverslijn Land- en tuinbouw. “Het kan een gigantische impact gaan hebben op de land- en tuinbouw.”

Thuis afwachten

Momenteel kampen werkgevers met thuisblijvende werknemers. Ze kunnen het werk niet komen verrichten omdat ze thuis moeten blijven omdat ze in quarantaine zitten. Ze moeten bijvoorbeeld wachten op het kunnen doen van een corona-test, wachten op een uitslag van een corona-test, ze hebben ziekte-verschijnselen of kunnen niet kunnen werken omdat iemand in het gezin ziek is. Loef gaf in het webinar aan dat werknemers die in bovenstaande situatie zitten zeker niet naar het werk moeten komen en werkgevers moeten thuisblijven in die situaties ook zeker stimuleren. “Laat ze niet naar het werk komen.”

Lobby voor compensatieregeling op gang

Aan de andere kant moeten werkgevers hen wel doorbetalen en dat vinden de belangenorganisaties niet redelijk. Ze lobbyen om te kijken of er een compensatieregeling kan komen op dit vlak. Loef: “Vorige week is er overleg geweest en we weten dat Sociale Zaken dit nu oppakt. Volgende week gaat er een brief vanuit het ministerie van VWS uit naar de Kamer hierover. Hopelijk komt er dan meer duidelijkheid over een eventuele compensatieregeling.”

De loondoorbetalingsplicht heeft een werkgever overigens niet als een werknemer zelf de keuze maakt om bijvoorbeeld op vakantie te gaan naar een gebied met code oranje.