20 augustus 2021 Meer nieuws

Livebeelden veilen bij Plantion

Plantion voegt nu live videobeelden toe aan het online inkoopprogramma Kopen Op Afstand (KOA). Het veilproces in de afmijnzaal wordt elke veildag weergegeven door vier camera’s, zodat live mee te kijken is.

De beelden van het veilproces zijn volgens Plantion een belangrijke ondersteuning bij het kopen. KOA-klanten profiteren volgens de veiling per direct van de nieuwe mogelijkheid om actueel mee te kijken. De livestream is namelijk geïntegreerd in de nieuwste versie van de KOA-software (Aucxis) die nu via Plantion te downloaden is.

Beelden van drie klokken

Klanten kunnen de videobeelden op twee manieren bekijken: in het programma zelf in plaats van de gebruikelijke productfoto’s, of op een tweede beeldscherm los van KOA. Op het tweede scherm ziet de gebruiker de livebeelden van de drie afzonderlijke klokken en een totaaloverzicht van de afmijnzaal. Door de livestream is het veilproces volgens Plantion veel beter op afstand te volgen en te beleven.

Bezorgdienst

In het verlengde van de livestream voert Plantion ook een aantal andere logistieke verbeteringen door. KOA-klanten kunnen na aankoop aangeven wanneer zij hun gekochte producten willen ophalen of laten bezorgen via de eigen bezorgdienst van de veiling.