13 augustus 2020 Meer nieuws

Plantarium 2020 digitale beurs

Plantarium komt dit jaar met een Digital Expo. Dat is een livestreamprogramma op woensdag 2 en donderdag 3 september, vanuit een tijdelijke studio in het Plantariumgebouw. Bezoek is niet mogelijk, maar volgen wel. De Greenityredactie verzorgt GreenityTalks.

Wel is er tijdens de programma’s door ruimte voor vragen en opmerkingen in de livechat die naast het studiobeeld te zien is. Het inhoudelijke programma wordt gebracht door mediapartners Boom in Business, Greenity en ‘Mr Plant Geek’ Michael Perry. Er worden elke dag zes programma’s verzorgd, met een extra kwartier na afloop voor vragen en antwoorden. Onderaan dit bericht is het volledige programma te lezen.

Digitaal bedrijfsbezoek

Tussen de programma’s door zijn er pauzes voor interactie met de deelnemende bedrijven. Deze deelnemende bedrijven zijn digitaal te bezoeken. Er kan eenvoudig contact worden gelegd door middel van livechat. De deelnemende bedrijven zijn: AllPlant, Bremmer Boomkwekerijen, Broere Beregening, Garden Girls, Joh. Stolwijk & Zonen, Kolster, Kwekerij Lendert de Vos, Mabo Boomkwekerijen, MPS, Plantipp, Quality Green Plants, Rovero, TSD IT, Valkplant, Van Son en Koot, Van Vliet NewPlants en Van Zoest.

Fysiek bedrijfsbezoek via Plantarium Greentours

Behalve Plantarium Digital Expo zijn er dit jaar ook Plantarium Greentours. Via Plantarium Greentours kunnen bezoekers op eigen gelegenheid bedrijven bezoeken, waarbij gelet wordt op capaciteit en voorzieningen in het kader van de corona-pandemie. Reserveren is noodzakelijk. Geïnteresseerden die van de Greentours gebruik willen maken, kunnen zich registreren tot 14 augustus.

Fotobijschrift: Dit jaar is bijna alles anders. De enige overeenkomst met vorig jaar is de noviteitenkeuring. Op de foto is Physocarpus opulifolius ‘Sweet Cherry Tea’ te zien, één van de noviteiten ingezonden door Kolster bv. De uitreiking van de Summer Challenge is 2 september.

 

Programma 2 september:

GREEN WORLD TODAY | 09.00 – 09.45
Corona en economische ontwikkelingen nu en morgen: rondetafeldiscussie met branche experts.
Gepresenteerd door ‘Mr. Plant Geek’ Michael Perry

KVBC SUMMER CHALLENGE AWARDS | 10.00 – 10.45
De nieuwste en mooiste nieuwigheden: brons, zilver en goud winnaars worden bekendgemaakt en besproken door de KVBC.
Gepresenteerd door ‘Mr Plant Geek’ Michael Perry

FAMILY BUSINESS MATTERS | 11.30 – 12.15
Inspirerende verhalen en inzichten: familiebedrijven worden nog wel eens beïnvloed door echtgenoten, ouders en kinderen. Met opmerkelijke resultaten, soms. Rondetafelinterviews met speciale gasten.
Gepresenteerd door Monique Ooms – GreenityTalks

YOUNG GROWERS | 13.00 – 13.45
Nieuwe generatie management: jonge kwekers hebben zo hun eigen gedachten, een frisse kijk op zakelijke kansen en nieuwe technologieën.
Gepresenteerd door Hein van Iersel – Boom in Business

GREEN BUSINESS UPGRADES | 14.30 – 15.15
Plantpaspoort en milieucertificering: wat moet je precies weten om het verschil te kunnen maken? Welk verschil kun je maken?
Gepresenteerd door Monique Ooms

WATER DIRECTORS | 15.45 – 16.30
Regelgeving en technologie: water is de laatste jaren steeds minder een ‘gegeven’ geworden, met zomers die langer en heter worden. Regelgeving wordt strenger, maar technologie biedt uitkomst.
Gepresenteerd door Hein van Iersel – Boom in Business

Programma 3 september:

KVBC – BEHIND THE SCENES | 09.00 – 09.45
Experts praten over veldkeuringen en keuring van nieuwigheden: hoe werkt de beoordeling precies, wie zijn deze mensen en wat beweegt ze om KVBC keurmeester te worden?
Gepresenteerd door Monique Ooms – GreenityTalks

NOVELTY JOURNEYS | 10.00 – 10.45
Bloed, zweet en tranen… en een beetje geluk: nieuwigheden ontstaan niet zomaar, het ontwikkelen van nieuwe plantrassen duurt jaren en vraagt veel ervaring en geduld. De meeste planten halen het niet in het groeiproces en resultaten zijn vaak moeilijk te voorspellen.
Gepresenteerd door ‘Mr Plant Geek’ Michael Perry

PRECISION FARMING | 11.30 – 12.15
Robots en drones komen op ons af: in 1983 dachten we nog dat niemand zat te wachten op een mobiele telefoon en in 2020 zien we robotisering en nieuwe technologieën uitgroeien tot de nieuwe norm. Wat kunnen we verwachten en wat zijn de blijvers?
Gepresenteerd door Hein van Iersel – Boom in Business

A WORLD OF GREENSPIRATION | 13.00 – 13.45
Tuinen en planten-liefhebbers vanuit de hele wereld: consumenten en kwekers delen hun passie voor planten en vertellen ons over trends en ontwikkelingen.
Gepresenteerd door ‘Mr Plant Geek’ Michael Perry

GREEN RETAIL FUTURE | 14.30 – 15.15
Trends en kansen: vertegenwoordigers van bekende retail-ketens praten over trends en ontwikkelingen, over de kansen en bedreigingen voor de sierteeltsector.
Gepresenteerd door Hein van Iersel – Boom in Business

PLANTARIUM CAFE | 15.45 – 16.30
Terugblik op het live programma en toekomstplannen: informele afronding na twee dagen vol sessies en gasten waarin nieuwe inzichten worden gedeeld en vooruit wordt geblikt in onze groene toekomst.
Gepresenteerd door ‘Mr. Plant Geek’ Michael Perry