19 juni 2020 Meer nieuws

Limonium Salt Lake is Parel 2020

Consumenten kozen via de socialmediakanalen van televisieprogramma De Grote Tuinverbouwing Limonium Salt Lake van Royal Van Zanten als parel van 2020. De vaste plant kreeg 60 procent van de stemmen.

Rechterhand Ivo Putman van televisietuinman Rob Verlinden noemt Limonium Salt Lake 'een tropisch cadeautje'. De zoutkristallen die haar bladeren bedekken trekken veel vlinders en insecten aan. Bovendien heeft de teelt een lage energie-impact en draagt daardoor bij aan het duurzame, milieuvriendelijke karakter van Salt Lake. Ook is ze droogte- en warmtetolerant én geeft ze een zee aan paarse bloemen. Doordat de plant weinig verzorging vraagt, vraagt de plant geen groene vingers. De vaste plant is te zien in de laatste zomeraflevering van De Grote Tuinverbouwing, mits de Limonium voorhanden is.

Parelactie

Sinds 2019 gaan Ivo Putman en Rob Verlinden, bekend van SBS6 tv-programma De Grote Tuinverbouwing, samen met team Pull Position jaarlijks op zoek naar de parel van het nieuwe tuinseizoen. Pull Position adviseert de programmamakers over de trends en innovaties in het vak. De parelactie kreeg een online invulling, om ondanks de corona kwekers en veredelaars kans te laten maken op een plek in het tv-programma.