30 augustus 2019 Meer nieuws

Lezing over spuittechniek publiekstrekker

De open dag van onderzoekscentrum Innoventis in Breezand op 30 augustus trok veel bezoek. Het publiek kwam mede voor de lezing over spuittechniek door Jan van de Zande, onderzoeker bij Wageningen University en Research (WUR).

Vanwege de grote belangstelling werd de groep opgedeeld en gaf Van de Zande een extra lezing. In zijn presentatie liet hij de aanwezigen weten hoe WUR de verschillende spuitdoppen en -spuittechnieken test. Daarnaast ging hij in op de wet- en regelgeving.

Hoek van de spuitdop

Welke mogelijkheden Van de Zande ziet en waar nog meer onderzoek naar gedaan moet worden, is te lezen in Greenity nr. 49 die 13 september verschijnt. De hoek van de spuitdop is een voorbeeld van iets wat nog meer of beter ingezet kan worden volgens de onderzoeker.

Nog meer op de open dag

Op de open dag lieten diverse fabrikanten hun spuitmachines zien. Ze gaven telers uitleg over de techniek en welke spuitdoppen ze mogen gebruiken. Uiteraard waren ook de proeven in lelie en calla te zien. Net als de resultaten van de proeven met voorjaarsgewassen.