20 december 2019 Meer nieuws

Leerlingen Clusius College geven BloemrijkSchagen extra impuls

Bloembollenkwekers uit de gemeente Schagen zetten zaterdag 25 en zondag 26 januari de bollensector op de kaart met BloemrijkSchagen. Aan deze vijfde editie werken ook leerlingen van het Clusius College mee om het event een extra impuls te geven.

Het hart van BloemrijkSchagen wordt gevormd door de Tulpenpluktuin op het middenplein van winkelcentrum Makado in Schagen. Op een ander plein in het winkelcentrum worden workshops bloemschikken georganiseerd. “Daar werken leerlingen van het Clusius College uit Schagen aan mee”, vertelt Frans Dekker van BloemrijkSchagen. “Daarnaast maken de leerlingen, in de week voorafgaand aan het event, bloemstukken met tulpen voor bewoners van verpleeghuis Magnushof. Dat doen zij samen met Monique Slijkerman, de docent van Bloem & Design. In totaal gaat het om 33 stukken die de leerlingen zelf bij de mensen langs gaan brengen.” Een leerzame ervaring voor de leerlingen, weet Clusius-directeur Rob Dekker. “Het gaat om VMBO-leerlingen die hebben gekozen voor de profielmodule groene vormgeving en verkoop en het keuzevak Bloem. Natuurlijk hopen wij dat zo’n ervaring hen stimuleert om door te gaan in de groensector.”

Bond opent

Verder leggen de initiatiefnemers van BloemrijkSchagen twee tuintjes aan bij het verpleeghuis. Nieuw dit jaar is ook dat B-Four Agro uit Warmenhuizen zich op een van de pleinen in het winkelcentrum zal presenteren met groentes. Frans Dekker: "Zij nodigen een kok uit en gaan daar lekkere gerechten bereiden met verse groentes. Een mooie uitbreiding van ons aanbod tijdens dit weekend." Tot slot is er een groep van negen bloemisten uit de verschillende Schager kernen die zich met bloemwerk presenteren in het winkelcentrum. Zaterdag om 10.00 uur opent de nieuwe voorzitter Jaap Bond van de KAVB het evenement.

Meer informatie over BloemrijkSchagen in editie 58 van Greenity en hier.