23 augustus 2019 Meer nieuws

Langeslag afzwaaiend voorzitter Groenkeur

Sjaak Langeslag gaat weg als bestuursvoorzitter bij Groenkeur. Eind van dit jaar eindigt zijn statutaire benoemingstermijn, zo meldt website Stad + Groen.

Stichting Groenkeur staat voor borging van duurzame kwaliteit in de openbare ruimte door het opstellen van duidelijke richtlijnen. Hiermee tonen bedrijven aan dat ze aan hoge kwaliteitsstandaarden voldoen gecombineerd met specifieke vakbekwaamheidseisen die voor de groene sector van belang zijn.

Verzelfstandiging geleid

Sinds 2008 was Langeslag bestuursvoorzitter van de stichting Groenkeur. De stichting voor de hovenierssector bestaat sinds 2003. Groenkeur was eerst een onderdeel van VHG, de branchevereniging voor hoveniers. Langeslag heeft de verzelfstandiging in 2008 geleid. Langeslag zette zich ook in om het aantal deelnemers van Groenkeur te laten groeien. Ook heeft hij als taak gehad de vraag vanuit de markt naar gecertificeerde diensten en producten te vergroten. In 2016 kwamen de duurzame boomkwekers vanuit Milieukeur naar Groenkeur.

Schema PlanetProof leidend

Sinds 1 januari werken Groenkeur en PlanetProof echter weer samen in de certificering van boomkwekerijproducten en vaste planten. De normen zijn gelijk getrokken. Boomkwekerijbedrijven die PlanetProof behalen mogen ook het Groenkeur-logo voeren. Het schema van PlanetProof is als leidend gekozen.

15 deelnemers met keurmerk

Het aantal ondernemers met boomkwekerijproducten en vaste planten onder Groenkeur en PlanetProof blijft groeien. Volgens Dick Oosthoek, directeur van Groenkeur, zijn er nu 15 bedrijven die het keurmerk hebben. De stichting is nog op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Oosthoek hoopt die voor het einde van het jaar te hebben.

Fotocredit: Groenkeur