6 januari 2020 Meer nieuws

Laatste editie Westerkoggeflora

Van 24 tot en met 26 januari is de veertigste en allerlaatste editie van de Westerkoggeflora in De Goorn. Deze staat in het teken van ‘Tulpen, de kunst van Koggenland’ en zal een combinatie zijn van tulpen en tulpenkunst.

Het aantal inzenders voor de Westerkoggeflora neemt al een aantal jaren af. Verder heeft de vaste arrangeur van de bloemententoonstelling vorig jaar al aangegeven niet meer te kunnen meewerken. De organisatie, die volledig op vrijwilligers draait, kan het niet opbrengen om een professionele arrangeur in te huren. Dat heeft er allemaal toe geleid dat het bestuur heeft besloten nog één laatste editie van de Westerkoggeflora te organiseren, en daarna te stoppen.

Show en locatie

Tijdens deze veertigste en laatste editie gaan tulpenkwekers uit Koggenland nog één keer de strijd aan om de beste inzending. Naast de tulpen en de tulpenkunst zijn er decoraties te zien van lelies, alstroemeria’s, rozen, chrysanten en andere bloemsoorten. Verder hebben leerlingen van basisscholen in Koggenland een pot tulpenbollen mee naar huis gekregen en de mooiste resultaten daarvan leveren podiumplaatsen op tijdens de bloemenshow.

De Westerkoggeflora vindt plaats in sportcomplex ‘De Koggenhal’ in De Goorn en is gratis toegankelijk. Meer informatie is te vinden op de website van de Westerkoggeflora.