16 juli 2020 Meer nieuws

Kwekerijen in Boskoop doelwit van inbraken

Kwekerijen in Greenport Boskoop hebben last van inbraak en diefstal. Naast kabeldiefstal is af en toe ’s nachts sprake van een serie inbraken, zo meldt Greenport Boskoop op haar website.

De afgelopen maanden is er sprake van seriematige inbraken bij bedrijven en op kwekerijen. Dat gebeurt vaak 's nachts in afgelegen kwekerijgebied. De panden daar zijn er eenvoudig te bereiken en zijn vaak niet beveiligd. Er zijn waardevolle leidingen gestolen, maar veelal gaat het om ‘kleine’ diefstallen, zoals een fooienpot of gereedschap.

Verdachte zaken meteen melden

Naast preventieve maatregelen die kwekers zelf kunnen nemen zoals verlichting op bewegingsdetectie en inbraakalarm, wil de politie dat kwekers verdachte personen of auto’s direct melden. Er is immers vaak sprake van voorverkenning, aldus de politie. Bij onderzoek naar aanleiding van voorgaande inbraken bleek dat medewerkers in het gebied de dag of dagen vóór de inbraak verdachte personen of auto’s hebben gezien. Ga af op het onderbuikgevoel, zo is het advies. 

Begin mei werd in Noorden, in de gemeente Nieuwkoop, nog pioenenkweker Steven van der Zwet bestolen van duizenden pioenrozen, zo vertelde hij destijds in een bericht in het Leidsch Dagblad. De schade beraamde de kweker op 4000 euro.