8 november 2021 Meer nieuws

Kraakman neemt Geert-Jan de Kok over

Kraakman B.V. neemt per 1 januari 2022 de landbouwactiviteiten van mechanisatiebedrijf Geert-Jan de Kok B.V. over. Door deze overname zijn er nog twee John Deere-dealers in Nederland.

Deze keuze past in de Dealer of Tomorrow strategie van John Deere. Door de overname heeft Kraakman 18 vestigingen en is actief in het westen en zuiden. GroeNoord heeft 19 vestigingen met name in het oosten en noorden van Nederland.

Service vanuit overgenomen vestigingen

Vanaf 1 januari 2022 zal Kraakman vanuit de verschillende vestigingen haar verkoop en service activiteiten realiseren op het gebied van landbouw, tuin & park en golf en intern transport. Kraakman zal de service activiteiten voor de grondverzet klanten blijven leveren vanuit de vestigingen die worden overgenomen, te weten Benschop, Molenaarsgraaf, Etten-Leur en Reusel.

Sluiting twee vestigingen

Het totaal aantal medewerkers van Kraakman zal na de overname meer dan 370 medewerkers bedragen. De geschatte omzet bedraagt 170 miljoen euro per jaar. Kraakman zal met 3 subdealers, te weten De Vor Brandes, Schipper en Den Otter, de intensieve samenwerking continueren. De Kraakman vestigingen in Soesterberg en De Kwakel zullen door de verandering van het netwerk aan het eind van dit jaar hun deuren sluiten.

De overname dient formeel goedgekeurd te worden door de ACM. Dit proces wordt naar verwachting voor 1 januari 2022 afgerond.

Focus op lokaal goed helpen

Lex Zandbergen, Algemeen Directeur Kraakman:“ Wij zijn erg blij dat we tot overeenstemming zijn gekomen met Geert-Jan de Kok. De integratie van zo’n succesvol bedrijf in het midden van ons verzorgingsgebied verbetert onze totale bedrijfsvoering op elk niveau. Met deze overname hebben we er alle vertrouwen in dat wij onze klanten op de best mogelijke manier bedienen met een groot portfolio A-merken en hooggekwalificeerd personeel. Door de best practices van beide bedrijven te integreren in de totale organisatie kunnen we ons serviceniveau richting klanten en onze professionaliteit blijven verbeteren. Onze focus daarbij is dat de klant zich lokaal goed geholpen voelt, maar kan profiteren van de schaalvoordelen van een grote organisatie”.

Geert-Jan de Kok B.V. gaat verder

Geert-Jan de Kok B.V. gaat verder als de specialist in grondverzetmachines zoals graafmachines, verreikers en shovels. Eigenaar Geert-Jan de Kok: “Wij gaan vanuit de vestiging Esbeek verder met de bekende merken Yanmar en Manitou. Als machine importeur is en blijft de organisatie de professionele partner op het gebied van graafmachines, shovels en verreikers. Ons bedrijf gaat door met 25 werknemers en wil verder groeien”.

Fotobijschrift: Geert-Jan de Kok (links) en Lex Zandbergen (rechts).