24 november 2022 Meer nieuws

Kou-tolerantie belangrijker in Floriday

Kwekers die met Floriday, het digitale handelsplatform voor directe verkoop van bloemen en planten van Royal FloraHolland, werken kunnen nu vermelden hoe kou-tolerant hun product is. In Floriday kunnen ze een range van de minimale en maximale temperatuur kiezen.

Bij de eigenschap 'A09-Verzorging' in het systeem kunnen kwekers aangeven welke gewenste minimale temperatuur hun product kan hebben en welke maximale temperatuur. Ze kunnen daarbij kiezen uit verschillende ranges. Floriday heeft het aantal ranges aangepast omdat ze denkt dat deze informatie nu belangrijker wordt, nu sommige tuincentra minder hard stoken. Zo kan de koper bepalen of het product geschikt is om in te kopen, aldus Floriday. Wanneer kwekers een bepaalde keuze in temperatuurrange nog missen, kunnen zij dit doorgeven aan Floriday.

Floriday Explorer

Floriday geeft aan dat ze ziet dat de internationale interesse voor het digitale handelsplatform groeit. Op de Trade Fair in Aalsmeer toonden zij interesse voor het platform en wilden ze weten wat Floriday op dit moment voor hen te bieden heeft. Met een grote loep boven de stand vroeg Floriday ook aandacht voor de vernieuwde Floriday Explorer waarin het grootste en breedste assortiment bloemen en planten staat. De Floriday-experts lieten via demo’s zien hoe kopers eenvoudig konden zoeken naar kwekers en producten en hoe ze direct konden inkopen op actueel aanbod voor de dag- en termijnhandel. Vanuit Explorer kunnen meteen aanvragen worden verstuurd of offertes worden gemaakt. Ook wordt Explorer gebruikt om de gekoppelde webshop te vullen.