19 november 2021 Meer nieuws

Koppert gaat verder met volgende generatie 

Koppert Biological Systems krijgt na ruim 20 jaar een nieuwe leiding. CEO’s Paul Koppert en Henri Oosthoek en CFO Robert Pathuis dragen vanaf 1 januari 2022 het stokje over. De dagelijkse leiding van het familiebedrijf gaat over naar de vijf andere directieleden. 

René Koppert is benoemd tot CEO, Joram Oosthoek wordt CFO, Martin Koppert wordt Chief Business Officer (CBO) voor de landbouw, René Ruiter zal dezelfde rol van CBO vervullen voor de tuinbouw, en Peter Maes wordt Chief Strategy Officer (CSO). 

Raad van Commissarissen

Paul Koppert, Henri Oosthoek en Robert Pathuis treden terug uit de dagelijkse leiding maar blijven het bedrijf ondersteunen in strategische zaken en speciale projecten. Samen met voormalig directielid Peter Koppert en adviseur John Budé zal in de komende tijd een raad van commissarissen geïnstalleerd worden. Deze nieuw te vormen raad gaat de directie bijstaan in de ambities van het familiebedrijf.

Zorgvuldig voorbereid

Koppert is wereldmarktleider in biologische gewasbescherming. Het bedrijf heeft vestigingen in dertig landen en een omzet van circa 300 miljoen euro. De opvolging binnen het familiebedrijf is zorgvuldig voorbereid. In 2018 werd de directie uitgebreid naar acht leden om daarmee de verantwoordelijkheden op een natuurlijke manier over te dragen en de waardevolle ervaring te borgen, waarbij continuïteit en klantbelang vooropstaan.