18 maart 2022 Meer nieuws

Koninklijk paar bezoekt twee bollenbedrijven

Op donderdag 7 april bezoeken koning Willem Alexander en en koningin Maxima de Duin- en Bollenstreek. Ze gaan die dag onder andere naar twee kwekers, W.F. Leenen in Voorhout en Tulip Barn in Hillegom.

Het koninklijk paar wordt ontvangen door de commissaris van de koning van Zuid-Holland, Jaap Smit, en maakt een ronde in Lisse, Teylingen, Hillegom, Katwijk en Noordwijk.

In Teylingen wordt stil gestaan bij de bollenteelt. Het koninklijk paar bezoekt W.F. Leenen in Voorhout, gespecialiseerd in de teelt en broeierij van narcissen. Hier vindt ook een gesprek plaats met vertegenwoordigers uit de bollenteelt. Jaco Leenen is vereerd en vindt het mooi dat ze naar de streek komen. “Ik zorg dat de tent netjes is aangeveegd. We draaien die dag zoals altijd en het personeel zal ook gewoon aan het werk zijn. Ze komen in de beste weken van het jaar; er is veel handel.”

Bezoek aan Tulip Barn

In Hillegom gaat het paar naar Tulip Barn, een ondernemer die op een slimme manier de bollenvelden met toerisme verenigt. Bezoekers kunnen in een speciaal aangelegd tulpenveld met 400.000 kleurrijke tulpen fotogenieke foto’s maken tussen bloeiende bloembollen. Het initiatief moet voorkomen dat de reguliere tulpenvelden te veel worden belast.

Econonomie en toerisme

Verder gaan ze naar de voetbalclub FC Lisse en praten ze met de vijf burgemeesters over bestuurlijke ontwikkelingen en de samenwerking tussen de gemeenten, bijvoorbeeld op het gebied van regionale economie. In Katwijk hebben ze een gesprek over het toerisme met vertegenwoordigers van de sector uit de hele streek. Samen werken zij aan een sterk toeristisch netwerk. Dit moet ervoor zorgen dat toeristen tijdens hun bezoek meerdere highlights van de streek aandoen: van de kust, de bollenvelden en de Kagerplassen tot ruimtevaartmuseum Space Expo in Noordwijk en historische steden in de omgeving.

In Noordwijk bezoekt het koninklijk paar de plek waar een Space Campus wordt ontwikkeld en start-ups werken aan toepassingen van kennis en technologie uit de ruimtevaart in andere sectoren, zoals landbouw, veiligheid en zorg.

Fotocredit: RVD - Mischa Schoemaker