9 april 2019 Meer nieuws

Kom in de Kas druk bezocht

Afgelopen weekend zijn er 210.000 bezoekers naar Kom in de Kas gekomen. Dat is geen recordaantal, maar in veel regio’s was het echt lekker druk mede door het mooie lenteweer.

Het was de 42 ste keer dat het evenement werd georganiseerd. Er deden 23 regio’s mee en van de circa 200 deelnemende bedrijven aan Kom in de Kas deden er  zo’n 15 vakgenoten mee uit onder andere de broeierij en vaste planten. Het thema was ‘Werelds’. 

'Druk door divers aanbod'

De landelijke organisatie van Kom in de Kas geeft geen bezoekerscijfers van de verschillende regio’s prijs. Volgens Annemiek de Man, coördinator in de regio Roelofarendsveen, is het in die regio op de zaterdag echt heel druk geweest. “Het aanbod in deelnemende bedrijven was bij ons erg divers", zo verklaart ze dat deels. In deze regio deden onder andere Hogenboom (phloxen), Wesselman Flowers (tulpen), Jongplant (o.a. vaste planten), Loos Plants met hortensia en lavendel en de zorg- en belevingstuin kwekerij Buurman Toon mee. Ook Naktuinbouw was open.

Extra activiteiten

De Man heeft de indruk dat er steeds meer mensen van buiten de regio naar Kom in de Kas komen. Ze vermoedt dat dit komt door de grote diversiteit in het aanbod van de deelnemende bedrijven. "Maar ook door het feit dat elk bedrijf vaak extra activiteiten aanbiedt."

In 2020 wordt Kom in de Kas op 4 en 5 april gehouden. Het jaarlijkse evenement wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank en vele regionale sponsors.

Fotocredit: Marga van der Meer