22 juni 2021 Meer nieuws

Klok Voorverkoop Plantion beschikbaar in Floriday

Sinds gisteren, maandag 21 juni, kunnen ook gastleden van Plantion via Floriday meedoen met de Klok Voorverkoop van Plantion in Ede. Dit is het resultaat van een intensieve voorbereiding en uitgebreid testen van de systemen bij Plantion en Royal FloraHolland.

Alle leden van Royal FloraHolland die bij Plantion aanvoeren en er dus gastlid zijn - dat zijn er 600 - , kunnen indien gewenst gebruik maken van Klok Voorverkoop (KVV) bij Plantion. Wel is het zo dat Plantion daartoe eerst toestemming voor moet geven. ‘Zonder autorisatie werkt KVV niet, ook al kun je de KVV prijs gewoon invullen’, aldus Plantion.

Maxima per partij

Een kweker van bloemen mag maximaal 50 procent van een partij via de Klok Voorverkoop bij Plantion aanbieden en voor potplanten ligt dat maximum op 75 procent van een partij.

Plantion wil Klok Voorverkoop verder stimuleren omdat ze dit als een goede extra dienst met voordelen ziet voor zowel de klanten als de aanvoerders. André van Kruijssen, algemeen directeur van Plantion, geeft aan dat Plantion in de toekomst bij de Klok Voorverkoop ook sneller wil gaan uitleveren. Hij zegt daarover tegen Greenity: “Voor 22.00 uur kopen, is de volgende ochtend om 05.00 uur in de box hebben staan.”

Plantion zag in de eerste vijf maanden van 2021 de omzet uit de digitale verkoop verdubbelen, vooral dankzij een sterke toename van Klok Voorverkoop. De omzetstijging wordt echter vooral veroorzaakt door de prijs en minder door de grotere aanvoer. Leden en gastleden worden dan ook aangemoedigd meer aan te voeren voor met name de klok en Klok Voorverkoop.