30 september 2019 Meer nieuws

Kleine KAVB-keuring

Het slechte weer speelde menig inzender parten om bloemen van buiten in de KAVB-keuringszaal te laten zien. Vandaag dus geen dahlia, Crocosmia, gladiool of Eucomis op tafel.

Wel liet Marius Kesteloo een vaas zien die was gevuld met een lila Watsonia (foto rechts). Sjaak de Groot liet naast Haemanthus x clarkei een vaas met de helderblauwe Liriope muscari (foto linksonder). Deze najaarsbloeier wordt vaak bij de grassen gepresenteerd, maar is een vaste plant die behoort tot de Asparagaceae. Het geslacht Liriope komt van oorsprong uit het zuidoosten van Azië.

Fraai sortiment lelie

Twee inzenders lieten een fraai sortiment lelies zien. World Breeding zette bij de serie potlelies die vorige week al de aandacht trokken de roze ‘Miss Indy’ en de oranje ‘Miss Kathy’. Bij de snijtypen viel onder meer de wit met gele ‘Luson’ (foto rechtsonder).

Vletter & den Haan is deze week present met een nieuw type. Het betreft hier de gele QG 14-008 (foto boven), een OT-hybride die geschikt is voor potcultuur. De gele bloem wordt gecombineerd met donkergroen blad. Te zien is ook de rode LA ‘Cayenne’ en de witte OT-hybride ‘Airstream’.