5 juli 2018 Meer nieuws

Kinderen schitteren in Varend Corso

Aan het Kindercorso van het Varend Corso Westland doen dit jaar zeven boten mee. Ook varen er waarschijnlijk twee of drie ‘tienerboten’ mee. De boten van de kinderen en tieners varen op 3, 4 en 5 augustus voor de stoet van het Varend Corso uit.

Zesde keer

Het is de zesde keer dat het Kindercorso meedoet. De zeven boten zijn volledig ontworpen en opgemaakt door kinderen van 8 tot 14 jaar. Totaal doen er ongeveer 35 kinderen mee. Ze hebben hun ontwerpen gebaseerd op het thema van dit jaar: Helemaal Hollands. De kinderen varen vaak overigens maar een deel van de route mee omdat het best lange dagen zijn. Op pauzeplekken stappen ze uit en wisselen ze met andere kinderen. De vletten voor het kindercorso worden door de scouting ter beschikking gesteld.

De organisatie geeft aan dat dit jaar voor de tweede keer ook ‘tienerboten’ meedoen. Die zijn gemaakt door jongeren van 12 tot en met 18 jaar.

Half miljoen kijkers

Het Varend Corso Westland trekt de afgelopen jaren meer dan een half miljoen bezoekers. Alle informatie over de route, locaties en doorkomsttijden zijn terug te vinden op de website van het Varend Corso. De stoet is ook live via een webcam te volgen.