10 september 2019 Meer nieuws

Keuringsdienst van Waarde duikt in Planetproof

Donderdag komt in het programma ‘Keuringsdienst van Waarde’ het onderwerp Planetproof aan de orde. In het programma wordt voornamelijk voor melk uitleg gegeven over het duurzaamheidskeurmerk, waaronder ook bloembollen worden verkocht.

In het programma bezoekt de Keuringsdienst van Waarde verschillende boeren, Friesland Campina én de bedenkers van het keurmerk ‘On the Way to Planetproof’. De programmamaker vraagt Stichting Milieukeur (SMK) opheldering over het keurmerk. Aan de telefoon kreeg de programmamaker te horen dat Planetproof iets te maken heeft met duurzaamheid. Maar wat dat precies is en wat wordt bedoeld met 'On the Way to...' vraagt ze na bij SMK. Want, waar naartoe zijn ze op weg? En hoever zijn ze eigenlijk al onderweg?, vraagt de programmamaker zich af.

Ruim 200 producten onder het keurmerk

Volgens Wim Uljee, woordvoerder van SMK en daarmee van Planetproof, gaat de uitzending alleen over Planetproof melk. "Een projectmanager van SMK komt aan het woord. Wat het tv-programma wel en niet uitzendt, is nog een verrassing." Inmiddels zijn er 600 melkveehouders die onder dit certificaat On the Way to Planetproof melk leveren aan Friesland Campina. Friesland Campina heeft behalve melk nog zo'n 200 producten in haar assortiment die ze onder het keurmerk levert.

Het programma wordt aanstaande donderdag uitgezonden om 20.25 uur op NPO3.