12 maart 2021 Meer nieuws

Keukenhof-directeur wil maatwerk coronaregels

Keukenhof-directeur Bart Siemerink hekelt het gebrek aan maatwerk bij de coronaregels van het kabinet. Keukenhof kreeg te horen dat het park voorlopig niet open mag.

Aan de voorbereidingen heeft het volgens Siemerink niet gelegen. Aan alles is volgens de internationale bloemententoonstelling Keukenhof gedacht om bezoekers zo veilig mogelijk het park te laten bezoeken. Toch heeft het park geen toestemming gekregen om op 20 maart open te gaan. Directeur Bart Siemerink heeft dubbele gevoelens bij deze beslissing. "Aan de ene kant begrijpen we dit besluit vanwege de tijd waarin we ons nu bevinden. Anderzijds speelt dit al een jaar en is het kennelijk nog steeds niet mogelijk om maatwerk te leveren. We vinden het jammer dat maatwerk ontbreekt. Wat ons ook verbaast, is dat het Vondelpark wel toegankelijk is en ons park niet."

Kijken wat er wel kan

Siemerink verwijt degenen die de beslissing hebben genomen niets. "Zij doen wat ze moeten doen en hebben geen ruimte om hier iets van te vinden.” Toch gaat hij samen met KAVB-voorzitter Jaap Bond binnenkort met demissionair staatssecretaris Mona Keizer van Economische Zaken het gesprek aan om te kijken wat er wel kan. “We zullen dan uitleggen hoe wij hiernaar kijken en wat het belang is voor zevenhonderd aan Keukenhof deelnemende bedrijven.”

Geen inkomsten

Keukenhof hoopt op openstelling begin april, maar lukt dat niet, dan kan het zijn dat ook dit seizoen het park dicht blijft. Dit betekent ook dit jaar geen inkomsten. “Gelukkig hebben we altijd heel conservatief geopereerd in de plannen die we hadden. We zijn schuldenvrij en kunnen na de goede jaren die we hebben gehad dit wel opvangen. Ook de toezegging om te participeren in projecten voor de toekomst van de sector blijft overeind. We zijn daarvoor nu volop plannen aan het maken. De bollensector gaat gewoon door en Keukenhof ook.”

 

In Greenity 88 van 12 maart staat een artikel over de opening van Keukenhof. Dat is geschreven voordat duidelijk werd dat het lentepark niet open mag.