9 mei 2019 Meer nieuws

Keukenhof repareert op volle toeren

Op de Keukenhof worden alle zeilen bijgezet om het park de laatste twee weken mooi te houden voor bezoekers. De ‘bakkenbeplanting’ werd voorgaande jaren altijd al ververst, maar dit seizoen worden er ook veel ‘reparaties’ in de perken uitgevoerd.

Van de voorraad bol op pot, zo’n 40 tot 50 Deense karren, die ze half maart al had aangekocht en de koeling zette, wordt gretig gebruik gemaakt door het parkbeheer van de Keukenhof, aldus Henk de Mooij, verantwoordelijk voor de operationele zaken bij Keukenhof. Alle voorraad in de koeling zal worden ingezet.

Draai om de oren

De extra aanplant is nodig om de laatste twee weken, tot aan de sluitingsdatum zondag 19 mei, het park mooi te houden voor bezoekers, zegt directeur Bart Siemerink. “Het park kreeg met het warme voorjaar rondom Pasen een enorme draai om de oren. Meer dan 20 graden hoeft voor ons niet, want dan moeten we toch extra maatregelen gaan nemen. Dat moesten we dit jaar veel eerder doen dan andere jaren.”

Net na Pasen is parkbeheer meteen begonnen met het repareren van de bedden waar de bolgewassen er niet meer zo mooi bij stonden. “Het is maar goed dat we voor de zekerheid veel voorraad in de koeling hadden staan. Dat hebben we dit jaar echt allemaal nodig gehad", zegt de directeur.

Gered

Door het koude en natte weer van de afgelopen dagen wordt de Keukenhof nu echt een beetje gered, aldus Siemerink. De directeur vindt het belangrijk om de laatste weken nog een prachtig park te laten zien aan bezoekers. “Mensen hebben soms 20 uur in het vliegtuig gezeten voor ons. Dan zijn we het aan hen verplicht dat zij ook nog tulpen en andere bolgewassen zien.”