17 maart 2020 Meer nieuws

Keukenhof rekent op 'zwaar financieel jaar'

Keukenhof blijft tot en met 6 april dicht in plaats van tot 1 april. Dat is in lijn met het overheidsbeleid. De parkorganisatie denkt ondertussen na over alternatieven, mocht het park na 6 april niet open kunnen. Directeur Bart Siemerink rekent op een 'zwaar financieel jaar'. 

De impact van dit besluit is zeer groot, benadrukt directeur Bart Siemerink van de internationale bloemententoonstelling Keukenhof in Lisse. "Dit besluit raakt niet alleen onze 1.300 tijdelijke medewerkers, maar ook mensen die werken in het busvervoer, het toerisme en in de bloembollensector zelf." 

Miljoenenverlies

Of het park na 6 april open gaat of niet, een financieel zwaar jaar wordt 2020 sowieso voor Keukenhof. "Ook als we wel na 6 april open gaan, zullen er veel minder bezoekers komen dan anders. Dit leidt tot een miljoenenverlies, maar de continuïteit van Keukenhof is niet in gevaar."

Surrealistisch

Het park zou bij opening op zaterdag 21 maart er mooi bij staan. "Het is een vroeg voorjaar, dus nu oogt het park al heel mooi. Het is heel surrealistisch om te beseffen dat we geen bezoek gaan ontvangen de komende tijd. Onze tuinmedewerkers houden het park wel bij, zodat het er prima bijstaat als we na 6 april toch open zouden gaan."

Alternatieven

De organisatie denkt op dit moment hard na over alternatieven om mensen toch te laten genieten van ’s werelds meest beroemde lentepark. "We zetten een aantal mogelijkheden op een rij en gaan na wat er kan."