22 maart 2022 Meer nieuws

Keukenhof opent met veel kleur

Het zonnige weer van maart zorgt voor kleur als Keukenhof donderdag opengaat. Dat werd vandaag duidelijk tijdens een presentatie van het park aan de pers.

Directeur Bart Siemerink is heel blij dat Keukenhof aan de 73e editie kan beginnen. “Hier hebben we met zijn allen naar uitgekeken. Twee jaar lang konden we geen gasten ontvangen en nu weer wel. Dat is waar Keukenhof voor is: de mooiste lentetuin laten zien aan de wereld.”

Volop bloei

Door het milde weer van de afgelopen weken staat er al veel in bloei in het park. Naast krokussen zijn dat onder meer narcissen, hyacinten en de eerste tulpen. Ook in de paviljoens is volop kleur te zien. Zo begint de collectie van ruim vierhonderd tulpen in het Willem Alexander Paviljoen op kleur te komen en dompelt het Beatrix Paviljoen de bezoeker onder in de wereld van orchideeën, Anthuriums en Medinella’s.

Dé showplek

Keukenhof merkt een groeiende belangstelling vanuit de sierteelt om producten te showen. Siemerink: “Dat geldt voor het park, maar zeker ook voor de paviljoens, waar we niet alleen snijbloemen maar ook kamerplanten laten zien. Dat maakt het beeld voor de bezoeker alleen maar completer.”

Kaartverkoop

Hoeveel bezoekers Keukenhof dit seizoen gaat trekken, vindt Siemerink lastig te zeggen. “We gaan uit van 700.000 tot 1 miljoen. Nu al merken we dat er veel tickets vooraf worden gekocht.”

Nieuw dit jaar is dat Keukenhof werkt met tijdsloten, waarbinnen het een maximaal aantal bezoekers kan toelaten. Per dag kunnen maximaal 40.000 bezoekers het park bezoeken. Donderdag 24 maar gaat om 8.00 uur het park open en 15 mei is de laatste dag van het seizoen.