7 april 2021 Meer nieuws

Keukenhof open tijdens testdagen

Keukenhof mag vooralsnog zes dagen in april beperkt open voor publiek. Deze testdagen zijn onderdeel van een programma ‘Testen voor toegang’ van de overheid om Nederland weer geleidelijk te openen.

Het park mag open op 9, 10, 11, 16, 17 en 18 april. Keukenhof mag deze twee testweekends 5.000 bezoekers per dag ontvangen. De parkorganisatie verwacht dat de dagen uitverkocht raken. In mei worden mogelijk verdere versoepelingen doorgevoerd.

Testen voor bezoek

Bezoekers moeten uiterlijk 40 uur voorafgaand aan hun bezoek getest worden. Dat kan alleen op een aantal vastgestelde testlocaties in het land. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Daarnaast moeten bezoekers online een ticket voor Keukenhof kopen met een vaste aankomsttijd. Verder zijn alle reguliere coronamaatregelen van toepassing.

Volle bloei

"Wij zijn blij dat deze eerste stap gezet mag worden en we hopen later dit voorjaar alsnog meer bezoekers te kunnen ontvangen", aldus Keukenhof directeur Bart Siemerink. "We laten graag zien dat mensen in Keukenhof veilig een wandeling kunnen maken. We hebben afgelopen weken overal gepleit voor onze openstelling en we zijn blij dat nu een aantal bezoekers kan genieten van het park. Keukenhof staat in volle bloei en iedereen wil graag zelf de bloemenpracht beleven."

Testlocatie op parkeerterrein

Het testen op corona gebeurt bij ruim 100 aangewezen testlocaties bij het land. Op het parkeerterrein van Keukenhof wordt een testlocatie gebouwd zodat de inwoners in het gebied rond Keukenhof dicht bij huis een test kunnen doen die nodig is voor toegang tot het park.