24 maart 2020 Meer nieuws

Keukenhof blijft dit jaar dicht

Door de verlenging van de coronamaatregelen tot 1 juni is het doek voor Keukenhof meteen gevallen. Het park mag niet open dit jaar. Ook andere evenementen hebben door dit besluit hun afgelastingen bekend gemaakt

Keukenhof had al een alternatief bedacht om het publiek toch te laten genieten van de bloemen. ‘Als jij niet naar Keukenhof kunt komen, brengen wij Keukenhof naar jou!’ Onder dat motto toont het park de komende weken de mooiste plekjes van het park met behulp van een drone. Directeur Bart Siemerink geeft de eerste digitale rondleiding. "Het filmpje is al door meer dan honderdduizend mensen bekeken. We gaan hier de komende tijd mee door. Elke paar dagen komt er een nieuw filmpje. Daarnaast laten we elke dag foto’s zien van het park."

FlowerTrials

Het bestuur van de  FlowerTrials bestuur heeft beslist om het event in week 24 te annuleren, omdat ‘het onder deze omstandigheden noch verantwoord, noch haalbaar of gepast is om door te gaan met de planning van een groot evenement in onze sector’. Het aanmeldingssysteem wordt offline gehaald en alle bezoekers die zich reeds hadden aangemeld, zullen een annuleringsbericht ontvangen.

Enkele deelnemers hebben de organisatie laten weten dat ze, indien de omstandigheden het toelaten, zelf iets zullen plannen in week 24 of later. Dat gebeurt onder de verantwoordelijkheid van de veredelaars zelf en zal niet plaatsvinden onder het FlowerTrials-label.

Norman Cools, PR & ICT Manager VWS FlowerBulbs en voorzitter van het FlowerTrials bestuur: “We betreuren deze beslissing ten zeerste maar gaan ervan uit dat iedereen dit begrijpt en achter deze keuze staat. In afwachting van betere tijden houden we het concept en imago van FlowerTrials intact met online informatie.”

Reünie Middelbare Tuinbouwschool Lisse

Ook de reünie van de Rijks Middelbare Tuinbouwschool Lisse, die gepland stond op zaterdag 6 juni, is afgeblazen. De organisatie vindt het in deze onzekere tijden niet verantwoord zo'n evenement te organiseren en spreekt de hoop uit dat er nog een nieuwe kans komt.