1 augustus 2018 Meer nieuws

Kantoorpersoneel helpt bij handhaven beregeningsverbod

Het Waterschap Drents Overijsselse Delta vraagt haar kantoorpersoneel zich te melden of ze mee naar buiten willen om te helpen bij het handhaven van het beregeningsverbod. Dit melden verschillende bronnen.

De inzet van kantoorpersoneel is nodig omdat het schap vanwege de zomervakantie kampt met personeelstekort om het verbod te kunnen controleren. Normaliter gaan de handhavers met z’n tweeën op pad, maar dat lukt nu niet. Daarom worden er nu tweetallen gevormd door één handhaver en iemand van kantoor.

Boetes niet mals

De boetes bij overtreden van het onttrekkingverbod zijn niet mals; voor een bedrijf € 1.500. En bij herhaling wordt een dwangsom opgelegd van € 15.000 voor een bedrijf. De dwangsom voor bedrijven kan zelf oplopen tot een maximum van € 45.000.

Er geldt bij het waterschap Drents Overijsselse Delta onder andere een beregeningsverbod in de buurt van Meppel en ten noorden van Deventer.

Uitbreiding onttrek​​​​​​​kingsverboden verwacht

In de regio van het waterschap is er nog steeds een watertekort. Al viel er het afgelopen weekend soms wel tot 13 mm regen, de problemen met de droogte worden groter. De trend is langdurige droogte en verder dalende waterpeilen, aldus het schap. Het is dan ook de verwachting dat er deze week weer besloten zal moeten worden tot het instellen van nieuwe onttrekkingsverboden.