7 oktober 2021 Meer nieuws

Kandidaten gezocht voor Tuinbouw Ondernemersprijs 2022

Innovatieve ondernemers in de tuinbouw kunnen zich aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2022. Daarnaast wordt ook de themaprijs ‘Robotisering en digitalisering’ uitgereikt. De beste kandidaten worden gepresenteerd op 21 april op de Floriade in Almere.

Voor de prijs komen bedrijven in de primaire keten in aanmerking, van veredeling en teelt tot afzet van bloemen, bloembollen, planten, groenten, fruit, bomen en paddenstoelen. De schaalgrootte van het bedrijf is daarbij niet belangrijk. Voor de themaprijs Robotisering en digitalisering kunnen bedenkers, early adaptors of een projectgroep van concrete vernieuwing op het gebied van robotisering en digitalisering zich aanmelden.

De organisatie is op zoek naar ‘ondernemers die durf, daadkracht en duurzaamheid tonen’. Bedrijven die met creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en bereidheid tot open overleg het kennisniveau sectorbreed laten groeien komen in aanmerking voor de prijs. ‘De ideale kandidaten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs investeren in nieuwe technieken die de sector naar een hoger plan tillen, met veel aandacht voor een stevig fundament voor een duurzame toekomst.’

Aanmelden

Kandidaten kunnen zichzelf uiterlijk tot vrijdag 26 november aanmelden, of door een ander bedrijf of organisatie worden voorgedragen. Medio januari maakt de organisatie bekend welke bedrijven een nominatie ontvangen. Tijdens een bijeenkomst op de Floriade op 21 april volgt de bekendmaking van de winnaar.

Kijk voor meer informatie en voor aanmelding op de website van de Tuinbouw Ondernemersprijs.

Op de foto: In 2020 ontving Telersvereniging Prominent de Tuinbouw Ondernemersprijs.