22 juli 2022 Meer nieuws

Jongeren starten Vlog uit de Kas

Er gaat weer een serie Vlog uit de Kas van Glastuinbouw Nederland van start. Dit is de vijfde serie van jongeren met een bijbaan in de glastuinbouw die over hun werkdag vloggen. Ze vertellen over hun werkzaamheden en welke loopbaankansen de glastuinbouw hen biedt.

Nomi en Babs, werkzaam bij leliebedrijf Klaver Flowers in Heerhugowaard, trappen 28 juli af met hun vlog. “Het is best een beetje spannend dat onze vlog door heel veel mensen wordt bekeken”, zegt Nomi, mede namens haar jongere collega. “Maar we hebben er zeker wat leuks van gemaakt”, zegt zij om de spanning wat op te voeren. Ze willen met hun vlog meer scholieren stimuleren om voor hun bijbaantje een kijkje in de kas te nemen. “Er zijn zoveel verschillende dingen om te doen”, geeft Nomi aan. Om haar heen krijgt ze vaak reacties van leeftijdsgenootjes dat het werken in de kas zwaar is en – uiteraard – dat je vroeg moet beginnen. “Voor mij is het best even slikken als de wekker gaat, maar je bent ook weer vroeg vrij. Dat is een voordeel.”

Jongeren verleiden

In de eerste vlog van dit seizoen laat het enthousiaste tweetal het hele bedrijfsproces zien: van leliebol tot bloem, aangevuld met informatie over de afzet. Met de vlogs wil Glastuinbouw Nederland meer jongeren verleiden om te gaan werken in de glastuinbouw. Jongeren motiveren en inspireren andere leeftijdsgenoten voor het werken in de glastuinbouw. Naast Nomi en Babs zijn er nog meer vloggers die op andere bedrijven in de glastuinbouw werken. Vlog uitde Kas is te volgen via vloguitdekas.nl, YouTube, Instagram, of Facebook. Elke week een nieuwe vlog met een andere vlogger.