9 januari 2020 Meer nieuws

Jan Willem Breukink overleden

Jan Willem Breukink, oud-directeur van Incotec in Enkhuizen, oud-voorzitter van Seed Valley en lange tijd lid van het topteam Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, is op 4 januari overleden. Hij was al geruime tijd ziek.

Breukink was van 1989 tot 2014 directeur van zaadtechnologiebedijf Incotec, maar hij bleef als adviseur aan Incotec verbonden.

Tijdens zijn werkzame leven was Breukink ook actief in organisaties zoals Plantum, de European Seed Association en de International Seed Federation. In 2011 werd hij benoemd als lid van het topteam Tuinbouw & Uitgangsmaterialen, waar hij het MKB-bedrijfsleven vertegenwoordigde. Anneke van de Kamp nam per 1 december 2019 deze functie van hem over.

Altijd sterk betrokken

In 2016 werd Breukink vanwege zijn verdiensten voor de zaadsector, Incotec en de maatschappelijke en economische ontwikkeling voor de regio Enkhuizen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. In datzelfde jaar trad Breukink terug als formeel adviseur bij Incotec maar vanaf de zijlijn bleef hij sterk betrokken bij Incotec en Incotec bij hem. Bedrijf en medewerkers zullen hem missen, zo laat Incotec weten.