1 mei 2020 Meer nieuws

Italiaanse vakbeurs Flormart gooit plannen om

Flormart, de internationale vaktentoonstelling voor sierteelt, groene infrastructuur en landschapsarchitectuur in Padua (Italië), gaat dit jaar niet door. De organisator Fiera di Padova start op 1 december wel met een virtuele preview, het Flormart City Forum.

Vanwege de corona-crisis is de beurs Flormart die op 23 tot en met 25 september zou plaatvinden in het Padua Exhibition Centre een jaar doorgeschoven. Momenteel ligt de prioriteit voor de bedrijven in de sierteelt- en boomkwekerijsector bij het aanpakken van de coronacrisis. "We staan aan de zijde van de 24.000 bedrijven in de Italiaanse sierteelt- en kwekerijsector die een donker jaar tegemoet gaan", zegt Luca Veronesi, directeur van Fiera di Padova.

Virtuele studiedag

Op 1 december gaat wel het Flormart City Forum plaatsvinden, een eendaagse virtuele studiedag met als thema ‘technological green’. Hier zullen een onder andere een aantal innovaties worden gepresenteerd en wordt gesproken over wetenschappelijk onderzoek over geneeskrachtige en aromatische planten en hoe deze steeds belangrijker worden bij het ontwerpen van de ‘slimme steden’ van de toekomst.

Roadshow

Ook komt er een online roadshow waarbij op verschillende data bedrijven praten over de lastige thema’s waarmee de sector dit jaar te maken heeft. De eerste roadshow over het coronaviruscrisis vond afgelopen woensdag plaats met een debat over de belangrijkste maatregelen om de sector te ondersteunen. De minister van Landbouw, Voedselvoorziening en Bossen, Teresa Bellanova, was hiervoor uitgenodigd.