20 juli 2021 Meer nieuws

IPM rekent op fysieke beurs

De internationale plantenbeurs IPM in het Duitse Essen gaat door van 22 tot 28 januari 2022. ‘Het licht staat op groen met dank aan het stijgende vaccinatiepercentage’, laat de beursorganisatie weten.

Vorig jaar stond de beurs ook op de kalender, maar werd het evenement alsnog afgeblazen als gevolg van corona. Volgens de beursorganisatie hebben zich nu ‘talloze’ deelnemers ‘uit binnen- en buitenland’ gemeld voor een stand in de hallen in Essen. Hoewel in West-Europa nu landen – waaronder Nederland – weer oranje en rood kleuren als gevolg van oplopende besmettingen, is Duitsland nog steeds groen. IPM rekent op haar eigen, scherpe hygiënemaatregelen en op de vaccinatie om de beurs veilig te houden.

Thema

Op de IPM is veel aandacht voor de bescherming van het klimaat en er is een speciaal thema: duurzaam verpakken. Er is onder consumenten veel belangstelling voor bloemen en planten. Het eigen huis en de eigen tuin als plaats om je terug te trekken zijn belangrijker geworden en er is meer belangstelling voor het zelf kweken van groenten en fruit. Tegelijkertijd ziet de organisatie een toenemend klimaatbewustzijn bij de consument. “De tuinbouw moet zichzelf aanpassen aan de toekomst om aan die eisen voldoen. Los van de pandemie zijn er zorgen over de klimaatverandering en daarom moeten we oplossingen presenteren en bespreken”, zegt voorzitter Eva Kähler-Theuerkauf van de IPM Adviesraad.

‘Niet terughoudend’

Volgens marketingmanager Sabina Großkreuz van de IPM zijn er al veel aanmeldingen voor een stand op de beurs. “En de deelnemers zijn niet terughoudend, ze presenteren zich met de gebruikelijke stands.” Op de beurs zijn gezamenlijke presentaies uit België, Costa Rica, Denemarken, Engeland, Frankrijk, Nederland, Polen, Spanje en de Verenigde Staten te vinden. Alle informatie over de beurs is te vinden op de site .