9 januari 2020 Meer nieuws

Inventaris Mak ’t Zand te koop

De complete inventaris van Mak ’t Zand wordt binnenkort verkocht door HB Veilen. Het bedrijf geeft aan de doelstelling van een virusvrije teelt op een andere wijze te gaan verzorgen. Eind januari en februari zijn de kijkdagen voor de inventaris.

Volgens Kees Hopman, directeur van HB Veilen, bestaat de inventaris uit zo’n honderd items, waaronder twee lelielijnen. De inventaris kan worden bekeken op vier kijkdagen: 24 en 25 januari en 28 en 29 februari. Tijdens deze kijkdagen is het mogelijk om gelijk over te gaan tot koop; de spullen worden niet online geveild. De voorlopige lijst met het veilingaanbod is hier te vinden.

De leliekwekerij Mak ’t Zand gaat in een andere vorm verder, vertelt Hopman. “Afgelopen maanden zijn in ’t Zand de laatste lelies geoogst en verwerkt en hierna raken de machines overcompleet.” Met een nieuwe wijze van virusvrije teelt is er voor Mak 't Zand andere accommodatie en mechanisatie gewenst, zo geeft Arno Mak aan.

Tezamen met Mak Breeding gaat de directie, Niels, Rogier en Arno Mak zich richten op de ontwikkeling van nieuwe gezonde lelierassen en schoon uitgangsmateriaal.