11 februari 2020 Meer nieuws

IntoTuinbouw: kennismakingscursus met de tuinbouwsector

Hoe leg je mensen van buiten de tuinbouwsector uit hoe de sector werkt? IntoTuinbouw in het World Horti Center speelt hierop in. Met deze kennismakingscursus voor de glastuinbouw krijgen deelnemers inzicht in de keten en leren zij de sfeer en cultuur in de praktijk kennen.

Steeds meer medewerkers van tuinbouwbedrijven komen van buiten de tuinbouw. Door de schaalvergroting is deze instroom van nieuw talent ook nodig. Maar hoe leg je deze mensen uit hoe de tuinbouw werkt? Dat kan door ze een week naar IntoTuinbouw in World Horti Center te sturen: een kennismakingscursus voor de glastuinbouw.

Op excursie

Tijdens de cursus komen vooraanstaande bedrijven en instanties uitleg geven over hoe de keten werkt, van veredelaar tot opkweek, van teler tot toeleverancier. Zo krijgen nieuwe medewerkers een beeld van de context waarbinnen hun werkgever en hun functie opereren. In de middag gaan de cursisten op excursie bij tuinbouwbedrijven zodat ze de sector, de cultuur en de sfeer in de praktijk leren kennen. Ter afsluiting ontvangen de deelnemers een ‘ledenpasje’ van de tuinbouwsector.

Informatie en aanmelden

IntoTuinbouw is onderdeel van World Horti Academy, een kennisplatform voor professionals binnen de glastuinbouwsector. Meer informatie en aanmelden kan via: https://www.worldhorticenter.nl/nl/study/world-horti-academy/intotuinbouw.