21 januari 2022 Meer nieuws

Interesse voor zowel oudere als jong gebruikte machines

De materialenveiling voor kwekerij P.A.M. Klaver is uitermate succesvol verlopen. Dit laat CNB-accountmanager Ronald Walkier weten. “Vooraf bespreken we verschillende scenario’s, zoals voorzichtig, wenselijk en top. Dit veilingresultaat valt echt in deze laatste categorie."

Walkier wijst op de belangstelling voor eigenlijk alle machines. Het aantal biedingen zegt al veel – 6.904 – maar ook de belangstelling voor oude machines, zoals een Nobels 2-B rooimachine. “Jong gebruikt of oud, alles werd goed verkocht. Er is duidelijk behoefte aan gebruikt materiaal. De machines van Klaver waren goed onderhouden en stonden er mooi bij op de drukbezochte kijkdag.”

104 verschillende kopers

De veiling werd goed bekeken. Zo waren er 35.331 online bezoekers en 2.758 actieve volgers. De 641 bieders kwamen uit 47 verschillende landen. Uiteindelijk zijn er 6.904 biedingen uitgebracht en zijn de 220 kavels verkocht aan 104 verschillende kopers.

Goedkoper of duurder

Peter Klaver kijkt tevreden terug op de veiling. “Ik heb het contact en de begeleiding vanuit CNB en Troostwijk als heel prettig ervaren. De veiling zelf is heel goed verlopen. Er zitten altijd dingen tussen die wat goedkoper of duurder gaan dan verwacht, maar alles bij elkaar was het resultaat gewoon goed.”

Wegens algehele bedrijfsbeëindiging liet Klaver de complete inventaris online veilen door Troostwijk en CNB. Eerder in 2021 hield CNB al een groene veiling voor het bedrijf.

Volgende veilig: 26 januari

De volgende materialenveiling op de agenda is voor J.C.M.J. Heemskerk. Deze veiling staat reeds online en er kan al geboden worden. Op woensdag 26 januari vanaf 19.00 uur sluit deze online materialenveiling. Het aanbod bestaat uit bloembollen en agrarische machines, waaronder diverse trekkers, een wentelploeg, een plantkar, een kunstmeststrooier, een landbouwwagen, een loofklapper, een Evers-vorenpakker en een Lely-rotorkopeg.  Bekijk de kavels.

Mei 2022: Bloembollenkwekerij G.E.M. Berbee

Later dit jaar volgt de materialenveiling van verwerkingsmachines voor tulpenbollen en trekkers voor Bloembollenkwekerij G.E.M. Berbee uit Schagerbrug. De kijkdag voor deze veiling is 14 mei. Op 19 mei is de sluiting.