16 mei 2018 Meer nieuws

Inschrijving bollenpakketten Bulbs4Kids geopend

Vanaf nu kunnen basisscholen zich inschrijven voor een gratis bloembollenpakket van Bulbs4Kids. Bulbs4Kids is een internationale campagne voor basisschoolkinderen om hen op een interactieve en spannende manier kennis te laten maken met bloembollen. Er zijn 2.775 pakketten beschikbaar, waarvan 425 voor Nederlandse basisscholen.

Hoe werkt het?

Met het Bulbs4Kids-bloembollenpakket maakt de klas kennis met bloembollen. Het pakket heeft alle ingrediënten om kinderen te laten zien en ervaren hoe bloembollen uitgroeien tot kleurrijke bloemen. In het pakket zitten verschillende soorten bloembollen, schepjes, plantenstekers, werkboekjes en een lesondersteuning voor de docent. Aan Bulbs4Kids is ook een foto- en videowedstrijd verbonden. De hoofdprijs is de Gouden Bloembol 2019.

Inschrijven

Meesters en juffen schrijven hun klas in op de website van Bulbs4Kids voor een gratis bloembollenpakket. Zij krijgen hier een bevestiging van en ontvangen in het najaar, als het plantseizoen begint, het bloembollenpakket. De zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar (groep 3 t/m 8) en worden alleen weggegeven aan basisscholen in Nederland, één pakket per school.