7 februari 2020 Meer nieuws

Innoveren: 'Als het moet is het te laat'

'De bollensector is te conservatief'. En: 'Soms is er angst om te innoveren.' Maar ook: 'Als je gaat innoveren omdat het moet vanwege te regels, is het te laat'. Deze uitspraken gingen over tafel tijdens de voorbereiding op het Greenitydebat van komende donderdag. Je bent er toch bij? 

Kweker Piet Apeldoorn, mechanisatieman Erik Hogervorst, KAVB-beleidsmedewerker Annika Versloot, kweker Sjaak Huetink en innovatiespecialist René Gomersbach van de Rabobank gaan met elkaar en met jou onder leiding van Monique Ooms in debat over innovatie. Vooruitgang in het bedrijf is helemaal niet zo vanzelfsprekend, blijkt uit de voorgesprekken met de deelnemers.

Nek uitsteken

Apeldoorn heeft ondervonden hoe moeizaam innoveren soms is. Hij was de gangmaker achter de ziekzoekrobot en hij volgt de ontwikkelingen op de voet. "Kijk over de grenzen van het bollenvak heen", raadt hij aan. Heutink is het met hem eens en adviseert samenwerking. "De sector is veel te klein om snel te kunnen innoveren." Hogervorst merkt dat sommige innovaties wel erg veel van ondernemingen vergen. "Soms moet het hele bedrijf om en de vraag is of klanten dat bij kunnen houden." Voor Versloot is innoveren geen keuze. "Ondernemers kunnen er niet omheen als ze het bedrijf willen voortzetten." En de bank? Die durft volgens Gomersbach de nek uit te steken. "We nemen risico's bij onder meer aardwarmteprojecten."

Gratis lunch

Praat met hen en met elkaar en sluit af met een gratis lunch op Proeftuin Zwaagdijk. Om 11.00 uur wordt eerst een update gegeven door veiling Royal Flora Holland en daarna start het debat. Aansluitend om 12.30 uur is er een maaltijd. Inschrijven kan via deze link, we rekenen op je.