26 april 2022 Meer nieuws

Ingrid Blom op ‘Arbeid’ bij Glastuinbouw Nederland

Ingrid Blom is op 1 april gestart als themaspecialist Arbeid bij Glastuinbouw Nederland. Zij vervangt Peter Loef, die beleidsadviseur Arbeidsmigratie bij de brancheorganisatie van uitzendbureaus ABU is geworden, zo meldt Glastuinbouw Nederland.

Blom was hiervoor drie jaar beleidsadviseur bij de Koninklijke Binnenvaart Nederland en daarvoor was ze tien jaar specialist arbeidsvoorwaarden en cao bij de Unie van Waterschappen.

Focus

Blom gaat in haar fulltime functie samenwerken met collega Jacqueline Kroon binnen het Team Arbeid van Glastuinbouw Nederland. Naast de specialismen cao, pensioen en arbeidsomstandigheden, gaat ze zich ook focussen op een deel van de dossiers van internationale werknemers, aldus Glastuinbouw Nederland op haar website.

Liefde voor cao-onderhandelingen

De reden voor haar overstap naar Glastuinbouw Nederland is vooral vanwege haar liefde voor cao-onderhandelingen, aldus Blom. Ook vindt zij de glastuinbouw een interessante en vooruitstrevende sector ‘met diverse mooie dossiers op gebied van arbeid’. “Zo liggen er meerdere uitdagingen, waaronder technologische ontwikkelingen als automatisering en robotisering, met de nodige consequenties in relatie tot arbeid.”

Blom legt in het kader van haar inwerktijd verschillende bedrijfsbezoeken af. Van ondernemers wil zij horen hoe bedrijven georganiseerd zijn en met welke arbeidsvraagstukken zij spelen.