13 mei 2020 Meer nieuws

Hyacinthoides niet verkocht

Dinsdagavond 12 mei sloot de online groene veiling voor G. & R. Koper. De partijen brachten niet het gewenste bedrag op en zijn daarom opgehouden.

Kees Hopman van HB Veilen geeft toelichting: “De opbouwprijs is niet gehaald. Nu gaan we kijken of we ze kunnen naverkopen.” Volgens Hopman is er maar een handjevol kwekers die Hyacinthoides hispanica telen. “Het is een hoop handwerk, daardoor is er minder interesse.” Gisteravond kennelijk niet genoeg om te verkopen.

Drie partijen

De drie partijen Hyacinthoides hispanica wit, blauw en gemengd zijn nog te koop. “Als we in de buurt kunnen komen van de vraagprijs, verkopen we ze. Anders zal de kweker de Hyacinthoides zelf telen.” Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Kees Hopman via e-mail: kees@hbveilen.nl, of tel: 06 – 15 02 09 94.

Overzicht groene veilingen

Vanavond sluit de online groene veiling voor Appelman Tulpen uit Wogmeer die HB Veilen samen met Hobaho organiseert. Donderdag wordt het tweede deel van het aanbod van Bloembollenkwekerij Firma Veul groen geveild. De laatste dag van de week staan er vijf bedrijven op de agenda. De dag start met het aanbod van Van Steijn. Daarna volgt het aanbod van Kwekerij Siem Munster, M.A.C. Bos, Firma S.P. Vlaar en Frits Kuijpers. De laatste veildag is dinsdag 19 mei. Dan wordt er geveild voor V.O.F. R. & M. Boerma en Bloembollenbedrijf Menting B.V. Bekijk alle veilingen in dit overzicht.