10 maart 2020 Meer nieuws

Hyacintenactie: 37.000 euro voor jonge mensen met kanker

De hyacintenactie voor betere zorg voor jonge mensen met kanker heeft een bedrag opgeleverd van ruim € 37.000. Dat meldt AYA Zorgnetwerk op zijn website.

Op 24 januari 2020 hield het AYA Zorgnetwerk samen met de Nederlandse hyacintenkwekers voor de zesde keer de HAYAcintenactie. In 22 ziekenhuizen stond een hyacintenkraam en bij 13 filialen van tuincentrumketen Ranzijn tuin & dier waren van 25 januari tot 9 februari 2020 speciaal voor AYA pothyacinten te koop. Verder heeft voor het eerst een school meegeholpen met de actie: de Aeres MBO-school in Velp. De leerlingen hebben op open dagen ruim 700 bossen hyacinten verkocht waarvan de opbrengst tevens naar het AYA zorgnetwerk gaat.

Samenwerking met hyacintenkwekers

Deze actie is een succes door samenwerking tussen hyacintenkwekers, zorgprofessionals, vrijwilligers, de bloemenveiling en vele anderen.  Met de opbrengst van deze actie kunnen zorgprofessionals worden opgeleid, waardoor zorg kan worden ingezet en verbeterd om AYA’s (AYA staat voor Adolescents en Young Adults) te steunen in het omgaan met kanker, de behandelingen en de gevolgen die de behandeling kunnen hebben op lichamelijk, sociaal en emotioneel gebied.