1 april 2022 Meer nieuws

Hulp bij problemen op het erf

De Stichting Zorg Om Boer en Tuinder is er bij problemen in de land- en tuinbouw. Vrijwilligers bieden een luisterend oor en zorgen voor ruimte in het hoofd, zodat weer oplossingen in beeld komen.

Vroeger was Sjors stipt in de gewasverzorging, nu is hij regelmatig te laat. Vroeger waren de kinderen vrolijk en onbevangen, nu zijn ze stil en laten zij zich niet zien. Vrienden en vriendinnen komen niet langer op het erf. Vroeger nam hij deel aan een studiegroep, daar hebben ze hem al lang niet meer gezien. Adviseurs die langs komen weten dat hij tegenwoordig een kort lontje heeft. Afspraken met de boekhouder heeft hij meerdere keren afgezegd. Een gesprek met hem voeren is lastig. Hij is zijn opgewekte vrolijkheid kwijt. Eigenlijk weet iedereen rond deze man dat hij vereenzaamt. Het gaat niet goed met hem. Zijn vrouw, Nanda, weet dat ook, alles wat zij kon bedenken om Sjors op andere gedachten te brengen heeft zij al uitgesproken. Wat kan zij doen? Zij dringt niet tot hem door, kan hem niet bereiken, al haar pogingen hebben hun relatie verslechterd. Soms vallen er harde woorden.

Vrijwilligers zijn er

Op het platteland kun je snel vereenzamen. Toch hoeft dat niet zo te zijn. De vrijwilligers van Stichting Zorg Om Boer en Tuinder, in de meeste gevallen (voormalig) boer, tuinder of kweker, zijn er voor u. Zij zijn onafhankelijk en brengen geen kosten in rekening. Een gesprek geeft ruimte in het hoofd waardoor er aan oplossingen gedacht kan worden. Dat stelt je in staat de regie in handen te nemen. Een luisterend oor, omdat erover praten echt helpt. Bel de coördinator van de regio waarin u woont, die zorgt ervoor dat vrijwilligers bij u langs komen. Bel bij ernstige psychische problemen 0800-0113.