13 januari 2022 Meer nieuws

Huiberts Bloembollen wint Ekoland Innovatieprijs

John en Johanna Huiberts van Huiberts Bloembollen sleepten woensdagavond de ‘Ekoland Innovatieprijs’ in de wacht. De prijs werd in Den Bosch werd uitgereikt tijdens de Biokennisweek.

Ekoland is het onafhankelijke vakblad voor de biologische landbouw en aanverwante sectoren in Nederland en Vlaanderen van uitgeverij Agrio.

De vakjury van de prijs beoordeelde 13 biologische bedrijven op de criteria innovatie, originaliteit en effectiviteit, algemene toepasbaarheid, maatschappelijke acceptatie en duurzaamheid. “John en Johanna Huiberts realiseren rondom de bollen een heel nieuw ecosysteem. Het natuurgerichte bollenteeltsysteem werkt uitstekend met innovatieve, zelf ontwikkelde machines, met eigen plantversterkers en compost en door de bollen te planten in een uitgekiend mengsel van groenbemesters. Dit geeft uitstekende bodemkwaliteit, gezonde bollen en veel akkervogels. Na jaren van flinke innovatie ook met een goed economisch resultaat. Huiberts Bloembollen toont daarmee dat een natuurvriendelijke bollenteelt goed mogelijk is en verdient navolging”, aldus de jury in haar oordeel.

Tweede en derde prijs

De tweede prijs gaat naar Ekoboerderij Arink uit Lievelde, een bedrijf dat de kringloop consequent sluit en een voorbeeld is voor melkveehouders. De derde prijs gaf de jury aan Landzicht Biologisch Groentenabonnement uit Strijen.

De jury van de Ekoland Innovatieprijs 2022 bestaat uit Mirjam Hilgeman, Lex Kruit, Bart Fokkens, Maria van Boxtel, Geertje Schlaman en Kees van Veluw.

De Ekoland Innovatieprijs wordt mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, Kopersporen en uitgeverij Agrio.

Bekijk hieronder het nominatiefilmpje van Huiberts Bloembollen.