8 januari 2021 Meer nieuws

HortiContact slaat jaar over

De glastuinbouwbeurs HortiContact, die gepland stond op 23, 24 en 25 februari 2021, gaat niet door. Beursorganisator Easyfairs heeft dit in samenspraak met de exposanten besloten. De beurs in Evenementenhal Gorinchem wordt verplaatst naar 22, 23 en 24 februari 2022.

“Wij merkten dat steeds meer exposanten zich zorgen maakten over hun deelname vanwege de corona-ontwikkelingen”, zegt Mariëlle Schonewille namens HortiContact. “We hebben de deelnemers twee opties voorgelegd: doorgaan op de huidige datum of verplaatsen naar 2022. Een grote meerderheid heeft ervoor gekozen de deelname door te schuiven naar 2022.”

Verbod op beurzen

Bovendien geldt er nu nog een verbod op beurzen en evenementen, benoemt Schonewille. “De coronamaatregelen geven te veel zorgen over de komst van bezoekers en de gezondheid van de exposanten, bezoekers en eigen medewerkers. Hierdoor veranderde ook het sentiment onder de exposanten en dat begrijpen wij als geen ander. Vandaar dat wij gezamenlijk besloten hebben de beurs naar 2022 te verplaatsen.”