29 juli 2020 Meer nieuws

Holland Dahlia Event op andere leest geschoeid

Vanwege corona wordt de vierde editie van het Holland Dahlia Event op een andere leest geschoeid. Het evenement wordt niet gekoppeld aan een specifieke datum, maar vanaf medio augustus tot eind september kunnen acht locaties met bloeiende dahlia’s bezocht worden.

De acht bezoeklocaties liggen in het hart van de Bollenstreek in een straal van zo’n 10 kilometer rond Lisse. De showtuin van dahliakweker Henk van Eeuwijk is recent nog aan de bezoeklocaties toegevoegd. Hier is een veelheid van grootbloemige- en snijsoorten te vinden.

Dit voorjaar zijn onder gunstige omstandigheden ruim honderd verschillende dahliacultivars opgeplant in de kasteeltuin van Keukenhof. Ook zijn er dit keer verschillende dahliamixen opgeplant in de ommuurde tuin van het Frederik’s Hof, naast de kasteeltuin. Verder zijn in de omgeving van Lisse door Keukenhof verschillende rotondes beplant met de prachtigste dahlia’s.

In augustus en september zal er content in de vorm van video's en foto’s verschijnen. Dit materiaal wordt online verspreid binnen het vak en de pers. Op die manier wil het Holland Dahlia Event toch een groot publiek bereiken.

Op de site van het Holland Dahlia Event is meer informatie te vinden.