6 september 2019 Meer nieuws

HilverdaKooij en Florist Holland fuseren

Vanaf 1 september gaan HilverdaKooij en Florist Holland gezamenlijk verder onder de merknaam HilverdaFlorist. Deze stap vormt de start van de fusie die tegen maart 2020 wordt afgerond.

Door kennis en middelen te combineren zullen HilverdaKooij en Florist Holland het assortiment verder verbeteren en uitbreiden. De gezamenlijke focus ligt onder meer op investeren in automatisering en innovatieve teelt- en veredelingstechnieken.

Nieuwe productiefaciliteiten

HilverdaFlorist vestigt zich op de huidige locatie van Florist Holland in De Kwakel, nadat de verbouwing en nieuwbouw zijn afgerond. Nieuw land is verworven om productiefaciliteiten te creëren voor de productie van jonge planten en zaden.

De volgende fase is de bouw van de kassen en industriële gebouwen. Aansluitend zijn de bouw van een R&D-laboratorium en een meerlagenteeltsysteem gepland voor realisatie.

Eén bedrijf, breed assortiment

HilverdaFlorist is na de fusie leverancier van uitgangsmateriaal van snijbloemen en pot- en perkplanten. Het assortiment in pot- en perkplanten bestaat uit anjers, Alstroemeria eenjarig en meerjarig, dahlia, Echinacea, Salvia, Helleborus en diverse Gerbera’s. In de snijbloemen bestaat het uit Alstroemeria, anjer, Helleborus, Gerbera, gips, Limonium en Scabiosa.