15 januari 2021 Meer nieuws

Henk van den Berg bouwt advieswerk af

Henk van den Berg gaat de komende twee jaar zijn kennis en klanten in de zomerbloementeelt overdragen aan Delphy. Daarna stopt hij met zijn werk als adviseur.

Van den Berg (65) bereikt over twee jaar de pensioengerechtigde leeftijd en wil zijn kennis niet verloren laten gaan. Dat was de aanleiding om met Delphy in zee te gaan. “Maar de eerste gesprekken over samenwerking hadden we vijf jaar geleden al. Delphy klopte wel eens bij mij aan met vragen en ik vroeg hun wel eens klanten over te nemen, want ik zat met veertig telers aan mijn taks.”

Twee beweegredenen

Voor de keuze voor Delphy had Van den Berg twee beweegredenen. “Ik wil dat de adviescapaciteit voor de zomerbloemensector groeit en dat kan met zo’n grote organisatie. Bovendien is Delphy zo’n grote partij dat ze met veel ontwikkelingen dicht bij het vuur zitten en dat is goed voor de sector.”

Dit jaar blijft Van den Berg nog werken onder zijn eigen bedrijfsnaam. Met ingang van 2022 doet hij dat onder de vlag van Delphy. Voor een jaar, en dan stopt hij ermee.

Summerflowers

Summerflowers, de promotieorganisatie voor zomerbloemen waarachter Van den Berg de drijvende kracht is, blijft buiten de deal met Delphy. “De coördinerende taken die ik voor deze organisatie uitvoer, draag ik intern over. Binnen de organisatie zijn we daarover in gesprek.” Over twee weken wordt daarover meer bekend.

Over Henk van den Berg

Sinds 1989 is Van den Berg teeltadviseur, toen hij ging werken voor de StichtingTeeltbegeleiding Tuinbouw West-Nederland, later WLTO Advies. In 2005 begon hij zijn eigen adviesbureau voor zomerbloemenbloementelers Henk van den Berg Teelt- en Bedrijfsadvies.

Foto: Jolanda Dekker