8 januari 2019 Meer nieuws

HAYAcinten actie voor goed doel

Voor de vijfde keer organiseert het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform op vrijdag 11 januari 2019 samen met de Nederlandse hyacintenkwekers de HAYAcinten actie.

In 2015 verbonden de hyacintenkwekers van bloemenveiling Royal FloraHolland zich aan het Nationaal AYA 'Jong & Kanker' Platform door belangeloos hyacinten te schenken. AYA staat voor Adolescents & Young Adults, oftwel pubers en jongvolwassenen. De Hyacintenkwekers doneren ook in 2019 ruim 5.000 bossen hyacinten.

Van der Slot transport, Broekhof en Twinpack (verpakkingen) werken belangeloos mee aan de actie. Vrijwilligers van Roche Nederland helpen de AYA's en zorgprofessionals bij de verkoop in de ziekenhuizen.

Verkoop hyacinten in ziekenhuizen

Bloemenveiling Royal floraHolland in Rijnsburg trapt de HAYAcinten actie op 11 januari 2019 om 6.30 uur af met het veilen van een kar hyacinten. De opbrengst van deze kar hyacinten gaat volledig naar het Nationaal AYA-platform. Daarna nemen 18 ziekenhuizen verbonden aan het AYA-platform het over. Om 9.30 uur start de verkoop in de hal van deze ziekenhuizen. De hyacinten zijn te koop voor vier euro per bosje en dit jaar wordt de actie uitgebreid met de verkoop van hyacinten op pot.

Bedrag 7 maart bekend

In 2018 leverde de actie ruim € 25.000 op. De hyacintenkwekers en het Nationaal AYA Platform hopen voor dit lustrum een vergelijkbaar bedrag op te halen. De overhandiging van de cheque vindt plaats op 7 maart 2019 in stadion Galgenwaard in Utrecht. Alle hyacintenkwekers krijgen een uitnodiging om met een speciale bus naar stadion Galgenwaard te komen.