21 april 2020 Meer nieuws

Hart onder de riem voor de streek

Zes uur hadden Rik Pennings van P. Pennings Bloembollenbedrijf in Noordwijkerhout en een koppel vrienden nodig om in de tulpen een hart en de tekst ‘See you next year’ te koppen. De bollenteler wil met de actie ‘een beetje positiviteit brengen’.

“We gingen naar huis met verbrande nekken en gezichten, maar waren blij met het resultaat”, zegt Pennings lachend. “Toen we de foto ’s avonds plaatsten op de social media, ging het snel en werd deze flink geliket en gedeeld.”

Bollenplatform

Samen met Nienke Ringersma van het bollenplatform Tulips in Holland had Pennings de actie bedacht. “We wilden iets positiefs. Voor de bloembollen, voor alle toeristen die niet kunnen reizen naar Nederland en niet kunnen genieten van de gekleurde velden, maar ook voor de mensen in de Bollenstreek die toeristen nodig hebben, zoals Keukenhof en hotels. Gewoon iedereen een hart onder de riem steken.”

Dutch Daffodils

Pennings heeft ook een eigen platform om narcissen positief voor het voetlicht te brengen: Dutch Daffodils. “Daar post ik foto’s en teksten in het Engels om internationaal de narcissenteelt te promoten.” De bollenteler werkt ook hierbij veel samen met Tulips in Holland.

Kijk voor meer informatie op de websites van Dutch Daffodils en Tulips in Holland.