4 mei 2021 Meer nieuws

Hans Bakker directeur Floriade Expo 2022

Hans Bakker is met ingang van 23 april benoemd tot de nieuwe CEO en statutair directeur van Floriade Expo 2022. In de afgelopen weken was hij als strategisch adviseur bij de Floriade-organisatie betrokken.

Bakker was eerder algemeen directeur van RAI Amsterdam en is tot 1 mei voorzitter van VNO-NCW Amsterdam.

Pieter Cloo was eerder Floriade-directeur. Cloo besloot zijn werk na april 2021 niet voort te zetten. Statutair directeur Sven Stimac bleef in die tijd het managementteam de leiding uitoefenen. Stimac continueert nu zijn werk voor de Expo-ontwikkeling als operationeel directeur.

Realisatiefase Expo

Bakker is enthousiast om in het komende jaar leiding te geven aan de voorbereidingen van de wereldtuinbouwtentoonstelling. “We komen in de realisatiefase van de Expo en staan aan de vooravond van het post-coronatijdperk, waarin zich nieuwe kansen voordoen voor de organisatie van een Floriade. Vanuit mijn kennis en ervaring zal ik met grote inzet en plezier, samen met de collega’s van de Floriade-organisatie, er alles aan doen om voor de bezoekers, partners, founders en stakeholders, Floriade Expo 2022 in én voor Almere tot een groot succes te maken.”