11 juni 2019 Meer nieuws

Hackaton moet Huiberts helpen met biobol

Hoe de afzetmarkt vergroten voor natuurinclusief geteelde bloembollen van John en Johanna Huiberts is een casus tijdens de driedaagse 'Hackathon Natuurinclusieve Landbouw: Boer & Business in Balans' van de provincie Noord-Holland. Vanaf 17 juni wordt over de oplossingen gesproken.

Ongeveer honderd deelnemers gaan in tien of twaalf teams aan de slag met circa tien uitdagingen dan wel problemen van boeren en tuinders. Afzetvergroting voor biologische of natuurinclusief geteelde bollen is één van die uitdagingen. Bij de zogeheten hackathon wordt geprobeerd om in teamverband snel met oplossingen te komen, die zeer kort worden gepresenteerd. In drie dagen wordt stapsgewijs naar een bruikbaar antwoord op de vraag van de ondernemers gewerkt. Een jury beoordeelt de oplossingen tot slot.

Denkers gezocht

De provincie is nog op zoek naar deelnemers aan de hackathon. Natuurinclusieve landbouw is de rode draad tijdens deze driedaagse bijeenkomst in Wieringerwerf. Wie zich over de uitdagingen van de agrariërs wil buigen, trainingen en workshops wil bijwonen én zijn of haar netwerk wil vergroten, kan zich nog aanmelden.